Cum recunoaștem o infecție cu Omicron. Ce spune medicul Tudor Ciuhodaru

Incidența Covid aproape s-a triplat în ultimele 7 zile în București. Apar tot mai multe cazuri de infecții cu noua tulpină Omicron. 

Medicul Tudor Ciuhodaru a intrat în direct, prin telefon, la Vorbește lumea, și a vorbit despre simptomele infecției cu Omicron. 

“În general perioada de incubație la această nouă variantă de Omicron este de câteva zile. Adică simptomele apar mult mai repede decât eram obișnuiți la alte variante de coronavirus. Ceea ce este important pentru fiecare dintre noi este că s-ar putea să auzim infecția înainte de a o simți. 

Adică acele modificări laringiene...practic, se manifestă inițial ca o laringită. Este cel mai frecvent semn pe care l-au descris toți cei care au avut infecția cu Omicron. Simțim și auzim o voce răgușită,  dificilă... acesta ar putea să fie primul semn de alarmă că avem acestă infecție. După care evoluează ca o infecție acută de căi respiratorii superioare. După această modificare de voce însoțită de o mâncărime sau iritație la nivelul gâtului s-ar putea să avem acea congestie nazală. Adică să simțim nasul înfundat, să strănutăm, să avem dureri de cap”, a explicat medicul. 

Mai multe în materialul VIDEO de mai sus

Gallery

Share

Citește și

Ultimele articole

Top citite

Cele mai recente videoclipuri din emisiune Vorbește Lumea

Articole pentru emisiune Vorbește Lumea

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni