• PRO TV
  • Cu 11.000 de cazuri noi de Covid-19 în 24 de ore, Franța a impus încă o interdicție cetățenilor săi

Cu 11.000 de cazuri noi de Covid-19 în 24 de ore, Franța a impus încă o interdicție cetățenilor săi

Cu 11.000 de cazuri noi de Covid-19 în 24 de ore, Franța a impus încă o interdicție cetățenilor săi

Peste 10.300 de francezi și-au pierdut viața până miercuri, 8 aprilie, din cauza Covid-19. Autoritățile au anunțat noi măsuri de distanțare socială.

Franța a înregistrat 11.000 de noi cazuri de Covid-19 în ultimele 24 de ore, cel mai negru bilanț dintre toate statele lumii. Autoritățile de la Paris au decis să limiteze mișcarea populației, interzicând activitățile fizice în aer liber.

Francezii nu mai pot să facă mișcare între orele10:00 și 19:00 începând de azi, 8 aprilie 2020. 

Primarul Parisului, Anne Hidalgo, le-a recomandat cetățenilor să facă jogging în afara intervalului orar menționat, cand străzile sunt mai goale. 

Noua regulă impusă de autorități vine după un weekend însorit, în care oamenii au luat cu asalt parcurile pentru mișcare în aer liber. 

Citește și: Locuitorii din Wuhan s-au întors la serviciu după 11 săptămâni de carantină. Imagini memorabile

Acum, polițiștii patruleză pe străzi și în zonele consacrate pentru jogging ca să-i întoarcă din drum pe locuitori.

La fel ca în România, polițiștii din Franța au aplicat amenzi pe bandă rulantă celor care au încălcat până acum regulile de distanțare socială. Conform bbc.com, e vorba de sute de mii de amenzi în ultima lună, perioadă în care în Franța a fost declarată starea de urgență.

Ministrul sănătății din Franța, Olivier Veran, a dat asigurări compatrioților săi că Franța nu a atins încă vârful epidemiei. El și-a înnoit apelul către cetățeni să respecte regulie izolării la domiciliu, pantru încetinirea răspândiri virusului.

Italia și Franța, tendințe diferite

În timp ce Franța a înnăsprit măsurile de distanțare socială, autoritățile italiene se gândesc să le relaxeze. În ultimele 24 de ore, italienii au semnalat o scădere a deceselor de Covid-19 – 604. Cifrele sunt în scădere de câteva zile.

Însă, Spania se confruntă cu o creștere a numărului de decese – 743, în ziua de marți – în comparație cu cele 637 înregistrate luni. Spania avea miercuri 14.045 de decese, jumătate dintre ele survenind în ultima săptămână. 

Fotografii: Getty Images

Vezi și VIDEO: #StaiAcasă – Arată că-ți pasă! Mihai Margineanu

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni