• Emisiuni
  • Vorbește Lumea
  • Coșmarurile frecvente pot indica boli ascunse! Ce sfaturi are psihoterapeutul Diana Miron

Coșmarurile frecvente pot indica boli ascunse! Ce sfaturi are psihoterapeutul Diana Miron

Când apar coșmarurile? De ce avem coșmaruri? Când trebuie să mergem la medic? Sunt întrebări la care a răspuns psihoterapeutul Diana Miron în emisiunea “Vorbește lumea”. 

Coșmarurile ne îngrozesc și nu ne lasă să avem un somn liniștit. Dacă apar frecvent, ele pot indica prezența unei boli.

“Unele evenimente neplăcute pot genera coșmaruri. Ele pot să apară și din cauza unor tulburări de sănătate mintală cum ar fi sindromul post-traumatic sau migrenele cu aură. Foarte frecvent au coșmaruri copiii, mai ales între trei și șase ani. Dispar cam pe la 10 ani”, a declarat psihoterapeutul.

“Dacă un coșmar se repetă înseamnă că ar trebui să vorbesc cu un psiholog, în primul rând. Să vedem care e sursa acestuia (…) Dacă este vorba de coșmaruri recurente este de vorbit la un moment dat cu un medic. Deja când sunt multe, dese și ajung să creeze o problemă pentru viața de zi cu zi…nu mai am concentrare, îmi pierd atenția, pot să ajung să am insomnii, mi-e frică să mai adorm, atunci poate deveni o problemă de sănătate. Ele fac parte dintr-o categorie numită parasomnii și există tratamente pentru ele”, a mai spus psihoterapeutul Diana Miron.

Mai multe informații în materialul VIDEO de mai sus

Gallery

Share

Citește și

Ultimele articole

Top citite

Cele mai recente videoclipuri din emisiune Vorbește Lumea

Articole pentru emisiune Vorbește Lumea

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni