• PRO TV
  • Cine sunt oamenii care au dezinfectat Spitalul Dimitrie Gerota, primul focar de coronavirus din România

Cine sunt oamenii care au dezinfectat Spitalul Dimitrie Gerota, primul focar de coronavirus din România

Cine sunt oamenii care au dezinfectat Spitalul Dimitrie Gerota, primul focar de coronavirus din România

Spitalul MAI Prof. Dr. „Dimitrie Gerota”, primul din România închis din cauza epidemiei de coronavirus, își poate relua activitatea. Unitatea medicală a fost dezinfectată de angajații unei companii specializate din Capitală.

Spitalul „Dimitrie Gerota” din Capitală a trecut prin 3 etape de dezinfecție, ultima fiind realizată joi, 2 aprilie. Operațiunea a început sâmbătă, când unitatea medicală a fost dezinfectată cu cel mai performant sistem existent pe piață, nebulizatorul Nocospray și dezinfectantul Nocolayse.

Acest sistem este cel mai des întâlnit în spitalele din Europa și este superior celor clasice, spun reprezentanții societății Compania DDD. Ceața rece creată cu aceste dispozitive este una uscată, protejând și dezinfectând aparatura medicală din interiorul spitalului. 

Nocolyse este o substanță biocidă ce are aviz de la Ministerul Sănătății și are la bază Peroxid de hidorgen 6%”, ne spune managerul companiei, Gabriel Munteanu.

Conform acestuia, firma sa a fost sigura care a aplicat pentru aceste servicii, solicitate de minister în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SICAP). Acesta spune că și-a încurajat angajații să intre în focarul de coronavirus de la Gerota lucrând cot la cot cu ei.

Sâmbătă și duminică m-am dus personal și am prestat serviciile de dezinfecție alături de colegii mei. Eu am fost practic primul om care a intrat în recunoaștere în spital și pentru a închide geamurile înainte de a începe procedura de dezinfectare. La asemenea lucrări, puterea exemplului este cea mai convingătoare. Practic nu a fost nevoie de o motivare deosebită a colegilor mei, ci doar atenționări legate de echipamentul de protecție și de importanța acestei lucrări. Singurul lucru pe care l-am adresat colegilor mei a fost acela că suntem singurii care am acceptat să facem această lucrare și vreau ca alături de ei să reușim să ajutăm spitalul Gerota și pacienții ce vor avea nevoie de serviciile acestuia”, a mai spus Munteanu.

Duminică a fost efectuată a doua dezinfecție, pentru ca a treia să fie realizată în cursul zilei de joi. Lucrările de dezinfecție au durat aproximativ 7-8 ore, din cauza suprafeței care necesita a fi acoperită (21.000 mp). Conform echipei care a intervenit la „Gerota”, după dezinfecția de joi se poate intra în spital fără niciun risc. Decizia o va lua conducerea spitalului, după consultarea Ministerului Sănătății.

Spitalul Prof. dr. „Dimitrie Gerota” din Capitală a intrat în carantină pe 14 martie, după ce mai multe persoane care au intrat în contact cu un pacient infectat cu noul coronavirus au fost depistate pozitiv.

La ora actuală, nu mai puțin de 357 de cadre medicale din toată țara au fost diagnosticate cu Covid-19, dintre care 60 sunt din București. Cele mai multe cazuri vin de la Spitalul „Dimitrie Gerota”. Șefa ATI a spitalului și un alt medic sunt internați în stare critică.

Când facem bine, #nefacembine.

Fotografii: Facebook Compania DDD 

Vezi și VIDEO: Cum le explicăm celor mici necesitatea de a rămâne în case pe perioada pandemiei

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni