• PRO TV
  • Cercetatorii canadieni au creat un vaccin care invata sistemul imunitar sa lupte impotriva cancerului

Cercetatorii canadieni au creat un vaccin care invata sistemul imunitar sa lupte impotriva cancerului

Cercetatorii canadieni au creat un vaccin care invata sistemul imunitar sa lupte impotriva cancerului

Cercetatorii de la Universitatea Ottawa si cei de la Spitalul Ottawa au anuntat ca au reusit sa faca un vaccin care ajuta sistemul imunitar sa lupte impotriva cancerului.

Canadienii spun ca terapia cu radiatii impotriva cancerului nu facea decat sa slabeasca sistemul imunitar, lasand pacientul lipsit de aparare in lupta impotriva teribilei maladii, scrie CBCNews.

Vaccinul creat de cercetatorii canadieni invata sistemul imunitar sa identifice celulele canceroase infectate si sa le distruga, chiar si pe cele mai mici si mai greu de detectat prin mijloace conventionale, pentru a preveni reaparitia cancerului.
 

Pana acum, vaccinul a fost testat doar pe soareci, insa acest lucru este doar inceputul pentru a vedea exact cum actioneaza asupra celulelor canceroase. In ceea ce priveste rozatoarele, vaccinul a dat rezultate foarte bune: a stimulat sistemul imunitar sa reduca sau chiar sa elimine complet cancerul. 

Practic, vaccinul spune sistemului imunitar al soarecelui cum sa lupte cu cancerul. Si pentru ca virusul este strain si se afla in interiorul celulelor canceroase,  sistemul imunitar se trezeste si spune  > , si ataca nu doar virusul, ci si celulele infestate cu cancer “, spune Rebecca Auer, oncolog si asociat al Institutului de Cercetari al Spitalului Ottawa.

 

FIECARE PACIENT POATE AVEA PROPRIUL SAU VACCIN

Cancerul se manifesta diferit la fiecare pacient,  astfel ca vaccinul poate fi personalizat pentru fiecare in parte. Vaccinul practic invata sistemul imunitar cum sa faca fata celulelor canceroase sau sa detecteze anumite faze ale bolii.

"Este foarte interesant deoarece chiar pare sa functioneze”, spune Auer.

Cei doi oameni de stiinta de la Institutul de Cercetari al Spitalului Ottawa care  conduc cercetarea, Rebecca Auer si John Bell,  spun ca un vaccin similar va intra in teste clinice anul viitor, iar cel dezvoltat de ei spera sa poata fi testat pe voluntari in cativa ani, daca vor reusi sa obtina aprobarile necesare.

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni