• PRO TV
  • Ce se intampla cu corpul tau atunci cand bei cafea. 8 efecte pe care nu le stiai

Ce se intampla cu corpul tau atunci cand bei cafea. 8 efecte pe care nu le stiai

Ce se intampla cu corpul tau atunci cand bei cafea. 8 efecte pe care nu le stiai

Cunoscuta pentru calitatile sale miraculoase, cafeaua se afla pe locul doi la nivel mondial, dupa apa, in ceea ce priveste consumul si este utilizata ca "elixir" de o mare parte din populatie datorita calitatilor sale energizante. Insa putini stiu ce se intampla cu adevarat in corpul uman in urma consumului regulat de cafea.

Expertii sugereaza sa ne rezumam la o singura ceasca de cafea pe zi pentru a putea beneficia de calitatile sale, intrucat consumul mare de cofeina este asociat cu cresterea anxietatii, cresterea ritmului cardiac si scaderea libidoului. 

Potrivit viralthread.com, cei care consuma o cantitate moderata de cafea pe zi, pot observa urmatoarele transformari:

1. Ajuta la arderea grasimilor

Daca planuiti sa dati jos cateva kilograme, puteti inlocui salatele cu o ceasca de cafea. Cofeina face o treaba excelenta in ceea ce priveste accelerarea metabolismului, iar daca frecventati si sala de sport, rezultatele vor fi uimitoare. 

2. Corpul se reface mai rapid 

In cazul in care ati cam exagerat cu exercitiile fizice si v-ati ales cu febra musculara, consumul de cafea poate reduce durerile musculare.

3. Ajuta la diminuarea durerilor

Este un motiv pentru care multi oameni aleg sa combine medicamentele de durere cu cafeaua. Aceasta poate creste cu pana la 40% efectul analgezicelor, in special cand este vorba de dureri de cap. 

4. Ajuta la diminuarea leziunilor ficatului provocate de alcool

Daca ati consumat alcool seara, iar dimineata va simtiti corpul slabit, consumul de cafea poate ajuta. Opt din noua studii au demonstrat ca sansele de ciroza hepatica sunt semnificativ diminuate in cazul consumului crescut de cafea.

5. Creste rezistenta fizica

Cafeaua este cu siguranta un "truc" bun pentru iubitorii sportului. Studiile efectuate pe atleti au demonstrat ca aceasta bautura contribuie la cresterea rezistentei in timpul activitatilor fizice. Un studiu efectuat in 2013 in Regatul Unit al Marii Britanii a scos la iveala faptul ca triatletii care au consumat o ceasca de cafea inaintea antrenamentului si-au imbunatatit timpul de performanta cu 5%.

6. Contribuie la imbunatatirea starii de spirit

Probabil ati observat ca dupa consumul de cafea aveti mai multa energie si va simtiti mai bine, insa exista dovezi stiintifice care confirma faptul ca aceasta bautura ne poate face mai fericiti. Cofeina stimuleaza hormonul fericirii sau dopamina din corpul uman si scade nivelul anxietatii.

7. Imbogateste ADN-ul uman cu antioxidanti

Antioxidantii au o multime de beneficii pentru sanatatea umana, de la imbunatatirea aspectului pielii, pana la prevenirea cancerului. De asemenea, ajuta la lupta impotriva radicalilor liberi care sunt responsabili de bolile de inima si de boala Alzheimer.

7. Imbunatateste vederea

Consumul de cafea este de asemenea asociat cu imbunatatirea vederii, cel putin temporar. In 20 de minute de la consumul unei cesti de cafea, cofeina declanseaza eliberearea de adrenalina in corp. Unul dintre efectele acestui lucru este dilatarea pupilelor, care contribuie la imbunatatirea vederii pe termen scurt.

8. Poate cauza insomnii

Cafeaua este consumata peste tot in lume datorita calitatilor sale energizante, insa poate dura pana la 12 ore pana la eliminarea totala a efectelor cofeinei din corp, iar acest lucru poate contribui la aparitia insomniilor.

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni