• Emisiuni
  • Vorbește Lumea
  • Ce măsuri se iau în cazul celor cu certificate de vaccinare false? E vorba de dosar penal

Ce măsuri se iau în cazul celor cu certificate de vaccinare false? E vorba de dosar penal

Toţi cei care vor mai încerca să obţină adeverinţe de vaccinare sau certificate verzi false riscă închisoarea.

Georgian Drăgan, purtător de cuvânt al Poliției Române, a vorbit despre măsurile luate la nivelul statului pentru a stopa falsificarea actelor care dovedesc vaccinarea. În prezent sunt deja 362 de dosare penale deschise, iar autoritățile promit că nu vor arăta înțelegere pentru cei care recurg la astfel de acte, fie că distribuie certificatele, fie că le dețin. Mai multe aflați în video-ul atașat acestui material. 

Și Raed Arafat a transmis un nou mesaj care îi îndeamnă pe români să se vaccineze:

„Sunt oameni care răspândesc știri false în timpul unor dezbateri de la unele televiziuni. Aceste persoane vin cu teorii împotriva vaccinării. Unii chiar au ajuns să nege existența pandemiei, deși este recunoscută de o lume întreagă. Libera exprimare este garantată, este un lucru pe care îl respectăm cu toții, dar când îți ies oameni care n-au nicio bază științifică și comentează lucruri la care nu se pricep și vin cu informații false, cu informații denaturate, într-o țară în care s-a ajuns la 300 de decese pe zi, este un moment în care trebuie să decizi - da, continuăm să-i lăsăm să-și bată joc de orice decizie care se ia sau, măcar acolo unde transmiterea se face prin canale ale mass-mediei, acolo să se gândească - n-am zis că noi o s-o facem, ci să se gândească  - respectivele canale dacă vor să fie responsabile în continuare pentru ceea ce vedem în țară.

Au libertate, scriu toți pe Facebook-uri, scriu pe social media, ies în stradă și spun ce vor, nimeni nu i-a oprit, dar măcar să nu continuăm răspândirea forțată prin unele canale, la care se uită foarte multă lume, care este puțin informată și care stă și ia aceste informații de bune, pentru că au încredere într-o persoană sau au încredere într-un post sau au încredere într-un prezentator și ne trezim că ajungem să avem un număr de pacienți mult peste capacitatea noastră și avem număr de decese de 300 pe zi, ceea ce este imens.

Oamenii au fost păcăliți. Punct. Trebuie să recunoaștem. Au reușit unii să păcălească populația în halul în care numai 30 și ceva la sută să se vaccineze. Să zicem că mai erau 20 și ceva la sută pe care n-aveai cum să-i convingi, pentru că întotdeauna erau împotriva oricărui vaccin. Diferența a fost păcălită de cei care au mințit și care au venit cu informații false și au reușit să le răspândească mult mai bine decât informațiile corecte sau informațiile bazate pe știință, așa că la acest moment cred că trebuie să stăm toți și să ne gândim în liniște, fără să mai ascultăm pe unul, pe altul, să stăm să ne gândim pentru noi. Deja majoritatea familiilor au oameni decedați, au oameni care au sechele de la COVID, au oameni care sunt în spitale acum. Marea majoritate sunt persoane nevaccinate. Să se gândească: oare au fost păcăliți? Este momentul să se gândească că nimeni nu le vrea răul când îi sfătuim să se vaccineze ca să se protejeze”


Share

Citește și

Ultimele articole

Top citite

Cele mai recente videoclipuri din emisiune Vorbește Lumea

Articole pentru emisiune Vorbește Lumea

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni