• Emisiuni
  • Vorbește Lumea
  • Care sunt noile reguli pentru conducătorii de trotinete electrice? Conducătorii trotinetelor vor fi verificați cu etilotestul        

Care sunt noile reguli pentru conducătorii de trotinete electrice? Conducătorii trotinetelor vor fi verificați cu etilotestul        

După ce Guvernul a adoptat o hotărâre legat de acest subiect, polițiștii aplică de săptămâna aceasta noi reguli pentru cei care circulă pe drumurile publice cu trotinete electrice.

Cristian Andries, Comisar Șef de la Directia Rutieră a dat mai multe detalii la "Vorbește lumea"

Cei care aleg acest mijloc de deplasare, riscă amenzi seriose dacă circulă câte doi sau conduc pe trotuare, unde nu sunt piste. În plus, cei care se vor urca de acum înainte pe trotinete sunt obligați să aibă la ei documente de identitate, iar dacă polițiștii vor considera, îi vor testa cu etilotestul pe cei care se urcă pe trotinetă. 

În plus, este interzisă circulația pe mai multe rânduri, este obligatorie viteza maximă de 50 de kilometri la oră pe drumul public (doar în absența pistelor de biciclete), iar cineva care alege un astfel de mijloc de deplasare trebuie să aibă minimum 14 ani. 

Aflați mai multe despre noile reguli din video-ul atașat acestui material


Gallery

Share

Citește și

Ultimele articole

Top citite

Cele mai recente videoclipuri din emisiune Vorbește Lumea

Articole pentru emisiune Vorbește Lumea

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni