Care sunt alimentele nocive pe care trebuie să le evităm în perioada postului

27 Martie 2019, 12:55


	Care sunt alimentele nocive pe care trebuie să le evităm în perioada postului
Citeste mai mult despre: alimente, nocive, perioada postului,
Autor: Sandra Chelan

Nutriționistul Laura Ene ne pune la curent cu alimentele pe care trebuie să le vităm în perioada postului. "Margarina este nocivă pentru siluetă și sănătate"

Grăsimile Trans sunt cele mai nocive pentru sănătate fiind niște grăsimi hidrogenate și care pot crește colesterolul la fel ca și grăsimile de origine animală. În zona produselor procesate de post, cum ar fi mezelurile, pateurile, sau încercările de a reda gustul cărnii sunt cele mai periculoase.

Postul poate face rău în cazul persoanelor care au diabet deoarece există riscul de creștere al colesterolului. Margarina este pe primul loc în topul alimentelor nocive(face parte din categoria grasimilor de tip Trans).
Este indicat ca numărul de calorii să nu depășească 1200 pentru o femeie și 1400 pentru un bărbat.

Cel mai potrivit mod în care putem înlocui margarina este avocado. Pentru masa de prânz cele mai potrivite sunt orezul sau pastele integrale având mult mai multe vitamine și minerale.
Pentru masa de seară este indicat să mânacăm o supă cremă de roșii/dovleac/broccoli/ciuperci.

În perioada postului majoritatea persoanelor se îndreaptă către produsele din soia iar cea mai indicată metodă de a consuma este sub formă de boabe.
Dacă nu puteți renunța la dulciuri este indicat să consumați fructe sau un măr/dovleac copt.
Vezi episoade in intregime pe

ȘTIRI SIMILARE

VIDEO PROTVPLUS.RO