• Emisiuni
  • Vorbește Lumea
  • Brio.ro, platformă de testare gratuită pentru elevi. Dragoș Ililescu, fondatorul programului, explică beneficiile ei

Brio.ro, platformă de testare gratuită pentru elevi. Dragoș Ililescu, fondatorul programului, explică beneficiile ei

Brio.ro, platformă de testare gratuită pentru elevi. Dragoș Ililescu, fondatorul programului, explică beneficiile ei

Pentru că se apropie cu pași repezi examenele pentru elevii care se află în anii terminali, este bine de știut că există o platformă pe care aceștia o pot accesa în mod gratuit pentru a se putea pregăti de Evaluarea Națională și Bacalaureat. Această platformă, Brio.ro, reprezintă un sistem de evaluare educațională, de evaluare a cunoștințelor, a competențelor, prin care elevii își pot îmbunătăți performanța la examene.   Dragoș Iliescu, fondatorul acestei platforme, a explicat într-un interviu pentru PRO TV beneficiile acesteia. 

Ce înseamnă campania "Examene cu Brio"?

„Examene cu Brio" marchează un efort unic de implicare socială cu misiunea de a sprijini în această perioadă dificilă și delicată, atât elevii și familiile acestora, cât și profesorii de Matematică și Limba Română, nevoiți în acest an de răscruce să apeleze la instrumente complementare școlii tradiționale, pentru a susține pregătirea în scopul examenelor.”

 Cum se pot înscrie elevii pe platformă pentru testarea gratuită?

„Înscrierea se realizează simplu, prin accesarea adresei online www.brio.ro/examenecubrio, care este disponibilă nelimitat, pe întreaga perioadă a calendarului de examene școlare 2020, inclusiv în a doua sesiune de examinare. Recomandăm elevilor să se testeze cât mai repede cu BRIO pentru a vedea care sunt subiectele de materie pe care nu le stăpânesc încă și să se concentreze pe învățarea lor, pentru a-și crește șansele la o notă bună. Primul test Brio îi va spune unui elev care este nivelul său actual, punctele tari și punctele slabe, dar și unde ar trebui să mai lucreze pentru a îndrepta lacunele identificate. La matematică, testele sunt autorizate de Gazeta Matematica și cuprind peste 20.000 de probleme care acoperă programa școlară, fără ca întrebările să se repete, chiar dacă un elev dorește să dea de zece ori același test. 

 De ce i-ați sfătui pe elevi să facă aceste teste?

„Testele Brio au fost dezvoltate pentru a accelera performanța în educație. Testați-vă, ca să aflați unde trebuie să mai învățați! Testați-vă, fiindcă este un test digital la îndemână, pe care îl puteți da singuri și apoi discuta cu părinții voștri sau profesorii despre cum să vă îmbunătățiți șansele de trecere cu brio a examenelor!”

Ce înseamnă Brio?

„Brio este singura platformă digitală de soluții fundamentate științific pentru testare si evaluare școlară, destinată elevilor din clasele I -XII, părinților, educatorilor, școlilor și altor instituții implicate în actul educațional din România. Brio este avizat de Ministerul Educației și Cercetării, Sistemul de Testare Brio fiind un produs științific conceput pe baza programei școlare din România, conceptualizat de o echipă de profesori și experți internaționali în testare și psihometrie. Testele de bacalaureat au o eficiență dovedită de peste 90% raportată la rezultatele reale ale elevilor la examene.”

Poți urmări explicațiile lui Dragoș Iliescu și în materialul de mai jos 

Gallery

Share

Citește și

Ultimele articole

Top citite

Cele mai recente videoclipuri din emisiune Vorbește Lumea

Articole pentru emisiune Vorbește Lumea

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni