• PRO TV
  • Bibliotecara din Galati care aduce bucurie in inimile copiilor. Cum arata initiativa ei cu jucarii de imprumut

Bibliotecara din Galati care aduce bucurie in inimile copiilor. Cum arata initiativa ei cu jucarii de imprumut

Bibliotecara din Galati care aduce bucurie in inimile copiilor. Cum arata initiativa ei cu jucarii de imprumut

O bibliotecara din Galati vrea sa aduca zambetul pe chipurile coplilasilor necajiti. Ea a infiintat o ludoteca, de unde cei mici pot imprumuta papusi, masinute si carti pentru varsta lor.

Jucarii, ceva mai scumpe ce-i drept, inchiriaza si un barbat din Iasi, care are inclusiv trambulina.

La 6 anisori, Ionela imparte un ursulet de plus cu cei patru frati ai ei. Mama n-a avut incotro si i-a invatat cu lipsurile, iar copiii nu se plang.

"Dupa ce-i mai ieftin te uiti, ca e vorba de cinci, nu e vorba de un copil. Intai ai mancarea sa o pui pe masa", spune mama Ionelei, Mariana Moise.

Lucrurile s-au schimbat insa multumita doamnei Florenta, care a infiintat o ludoteca in comuna Radesti, din judetul Galati. Toti copiii care nu au jucarii le pot imprumuta.

"Sunt copiii foarte bucurosi si le plac. S-au jucat si acum am venit sa mai luam altele. Sunt in stare buna jucariile, imi place. Sunt curate!", spune mama unor copii.

"Parintii, dupa ce le asigura hrana si imbracamintea, va dati seama ca nu mai... Nu prea mai raman bani si pentru jucarii. Sunt care au, dar s-au jucat prea mult timp cu aceleasi jucarii", spune bibliotecara, Florenta Porumb.

Jucariile au fost donate, iar de-a lungul timpului cea care s-a gandit la copilasii necajiti le-a adunat si le-a curatat cu drag. Fetitele si baietii se pot bucura de ele in sala de lectura.

"Daca ar fi bani, ce n-am cumpara? Pentru copii orice. Dar deocamdata stam asa. Cate oleaca, cate oleaca", spune un parinte, Nicoleta Nicodim.

La Iasi in schimb, cei care doresc sa faca impresie la o aniversare, de exemplu, pot inchiria castele gonflabile, trambuline sau pereti de escalada.

"O trambulina gonflabila de 3 metri cu compresor ajunge la 1.200 de lei, sau cu arcuri, clasica, care e tot atat. In loc sa le cumpere, sa investeasca, o ia de la mine cu 10 lei, copilul se satura si o aduce inapoi", spune Briscan Zara, proprietarul magazinului.

Jucariile se pot inchiria cu 2 pana la 50 de lei pe zi.

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni