• PRO TV
  • AstraZeneca oprește testari ale vaccinului inițiate în februarie

AstraZeneca oprește testari ale vaccinului inițiate în februarie

AstraZeneca oprește testari ale vaccinului inițiate în februarie

Potrivit Wall Street Journal, Universitatea Oxford a anunţat oprirea unui studiu clinic ce presupunea testarea pe copii şi adolescenţi a vaccinului anti-COVID dezvoltat împreună cu compania AstraZeneca.

Conform BBC, studiul, iniţiat în Marea Britanie în luna februarie a acestui an, urma să fie realizat pe un grup de 300 de voluntari cu vârste cuprinse între 6 şi 17 ani.
 
Această decizie a fost luată după ce un oficial al Agenției Europene a Medicamentului (EMA), a declarat că există o legătură între vaccin și tromboze.



 

Mai precis, Marco Cavaleri, coordonatorul strategiei pentru vaccinare din cadrul Agenției Europene a Medicamentului (EMA), a declarat într-un interviu acordat cotidianului italian Il Messaggero că „este din ce în ce mai dificil să spunem că nu există o relație de cauză și efect între vaccinarea cu AstraZeneca și cazurile foarte rare de cheaguri de sânge.” 
Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) a anunţat că va prezenta până cel târziu joi, 8 aprilie, rezultatul evaluării sale cu privire la posibila legătură între vaccinul AstraZeneca şi trombozele semnalate la pacienţi imunizaţi cu acest ser.
 
Pe VOYO.RO poți urmări emisiunile preferate, cu 24 de ore în avans. Vezi și noua ofertă de filme și seriale doar pe voyo.ro


PE PRO TV PLUS PUTEȚI VEDEA OLIMPIADA MĂMICILOR:

FOTO: Shutterstock

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni