• Emisiuni
  • Vorbește Lumea
  • Anca Alungulesei dezvăluie cum să-ți organizezi mesele principale ale zilei pentru o slăbire rapidă

Anca Alungulesei dezvăluie cum să-ți organizezi mesele principale ale zilei pentru o slăbire rapidă

Adela Popescu a stat de vorbă astăzi în platoul emisiunii "Vorbește lumea" cu terapeutul în nutriție Anca Alungulesei. Ea a prezentat telespectatorilor, în cadrul rubricii săptămânale, câteva recomandări eficiente de slăbire legate de modul de organizare a meselor principale.

Anca Alungulesei a început discuția de azi prezentând și conturând la flipchart toate acele elemente care descriu o zi perfectă din dietă. 

Sunt trei principii care nu se văd într-o farfurie, dar care trebuie să le conțină obligatoriu. Sănătatea, deci mâncarea pe care o așezi în farfurie să-ți ofere vitalitate și gust. (...) Nu mai fugiți de mâncarea gustoasă. E normal să ne placă mâncarea, doar că trebuie să găsim acele tipuri de alimente care sunt și sănătoase. Dacă ținem dieta cu alimente care nu ne plac atunci creierul va semnala asta și te va face să te oprești din regimul de slăbire. Așadar, avem nevoie de plăcere și recompensă, dar nu în ultimul rând de sațietate. De ce? Ca să nu picăm în capcana ciugulitului între mese".


"La dietă nu pitem mânca orice, oricum și oricând. De aceea, respectarea regulilor ne ajută să obținem rezultatele dorite. Organizarea și adaptarea iar sunt deosebit de importante. (...) Din meniul nostru zilnic nu trebuie să lipsească proteinele pentru că ele sunt cele care oferă sațietate. Apoi, carbohidrații îi putem lua cu mare ușurință din legume gătite. De aici mai putem lua și fibrele. Nu e nevoie să ne chinuim cu legumele care nu ne plac. E permis să le adăugăm pe cele plăcute nouă, mai puțin cartofii”, a explicat terapeutul în nutriție Anca Alungulesei.

Vezi mai multe în materialul video de mai sus.

Foto: Captură emisiune/Facebook

Gallery

Share

Citește și

Ultimele articole

Top citite

Cele mai recente videoclipuri din emisiune Vorbește Lumea

Articole pentru emisiune Vorbește Lumea

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni