• Emisiuni
  • Vorbește Lumea
  • Alimente care ne fac fericiți. Nutriționistul Mario Popescu ne spune ce să mănâncăm pentru o stare de bine

Alimente care ne fac fericiți. Nutriționistul Mario Popescu ne spune ce să mănâncăm pentru o stare de bine

Tu știi ce să mănânci pentru o stare de bine? Nutriționistul Mario Popescu a fost invitat în platoul Vorbește lumea și a făcut un top al alimentelor care ne fac fericiți. 

„Trebuie să știm că neurotransmițătorii sunt cei care sunt responsabili de fericirea noastră. Neurotransmițători, pe care nu neapărat că îi găsim în diferite alimente, ci găsim precursori ai lor. Adică ei ajută la producerea neurotransmițătorilor respectivi, fie că vorbim de dopamină, endorfine, serotonină”, a explicat Mario Popescu. 

„Oul este un aliment complet. Este plin de aminoacizi, aminoacizi care sunt precursori ai serotoninei și dopaminei. (...) De aceea ar trebui să le introducem în alimentația noastră. Ouăle sunt o sursă excelentă de compuși care ajută la starea de bine și de fericire”, a spus nutriționistul. 

„Fructele de pădure, care indiferent de culoarea pe care o au, conțin antocianine și vitamina C. Asta înseamnă că luptă împotriva stresului oxidativ. Atunci când avem mai puțin stres oxidativ în organism, avem mai puțină inflamație și organismul nostru este mult mai fericit și mai tânăr. Un organism tânăr este și unul fericit!”, a adăugat Mario Popescu. 

Vezi ce spune nutriționistul despre somon în MATERIALUL VIDEO de mai sus

Gallery

Share

Citește și

Ultimele articole

Top citite

Cele mai recente videoclipuri din emisiune Vorbește Lumea

Articole pentru emisiune Vorbește Lumea

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni