• Emisiuni
  • Vorbește Lumea
  • A început școala, iar copiii pot fi expuși la multe pericole. Poliția Română ne învață cum să-i protejăm

A început școala, iar copiii pot fi expuși la multe pericole. Poliția Română ne învață cum să-i protejăm

Poliția Română a demarat o campanie de prevenire a victimizării minorilor. Ramona Dabija a fost prezentă în platoul emisiunii Vorbește lumea, acolo unde a dezbătut acest subiect. 

Ramona Dabija, director al Institutului de Cercetare și Prevenire a Criminalității, a vorbit despre pericolele la care sunt expuși zilnic copiii, de la bullying până la furturi sau răpiri. 

“Pericolele se pot regăsi în fiecare mediu. Tocmai de aceea e important să vorbim cu cei mici. Și o să vă dau un exemplu: am făcut în primăvară un studiu pe siguranța online a copiilor (...) Unul dintre lucrurile care nouă ne-a atras atenția a fost cyberbullying-ul, foarte prezent în cazul jocurilor video pe care copilul le joacă de acasă”, a explicat comisarul de poliție. 

Pentru a preveni furturile, Ramona Dabija le-a recomandat părinților să fie foarte atenți la obiectele pe care copiii le iau cu ei la școală sau afară. “Foarte important este să ne învățăm copilul că integritatea lui fizică este cea mai importantă. La obiecte putem renunța”, a mai spus Ramona Dabija. 

Mai multe sfaturi în materialul VIDEO de mai sus. 

 

 

Gallery

Share

Citește și

Ultimele articole

Top citite

Cele mai recente videoclipuri din emisiune Vorbește Lumea

Articole pentru emisiune Vorbește Lumea

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni