• PRO TV
  • La varsta de 10 ani au recurs la o operatie de micsorare a stomacului din cauza obezitatii 

La varsta de 10 ani au recurs la o operatie de micsorare a stomacului din cauza obezitatii 

La varsta de 10 ani au recurs la o operatie de micsorare a stomacului din cauza obezitatii 

Obezitatea la copii a devenit epidemica in multe tari, iar un exemplu bun sunt doua surori din India care au ajus supraponderale, incat au avut nevoie de o operatie bariatrica pentru a ramane in viata. 

Surorile sunt in varsta de 8 si 10 ani, iar diferenta de kilograme dintre ele este de 140 kg. Fetele mancau 6 pungi de chipsuri, 5 pachete de biscuiti, 10 banane, un litru de lapte si un litru de cola in fiecare zi. 

Acum, cand greutatea lor a crescut, tatal lor, Rameshbai, spune ca se chinuie sa le hraneasca. Familia traieste intr-o zona rurala din India, iar barbatul castiga 50 de dolari pe luna. 


Sursa:Viral Thread

"Uneori sunt platit cu 1 dolar pe zi, deoarece nu gasesc loc de munca. Lucrez pe camp, sap gropi si incerc sa fac orice lucru pentru a castiga ceva in plus. Mereu am fost ingrijorat ca nu voi avea cum sa imi hranesc copiii.", a declarat tatal. 

Rameshbai a continuat:"Nu puteam sa ii las sa planga de foame. Cand nu aveam bani, ma imprumutam de la frati si prieteni." 

Un spital local a intervenit in 2015 dupa ce povestea fetelor a aparut la stiri. Doctorii l-au sfatuit pe Rameshbai sa isi puna fetele la dieta, dar chiar si dupa ce au diminuat mancarea, surorile continuau sa creasca in kilograme. 

Pentru trei ani, familia a cerut sfaturi medicale, dar nimic nu parea sa functioneze. Insa, un medic de top din Asia, Dr. Mahendra Narwaria, a invitat fetele la un consult. Ele au fost nevoite sa mearga 9 ore cu trenul pentru a le oferi solutii. 


Sursa: Viral Thread

Doctorul Narwaria a fost de acord sa exercite operatia bariatrica pe gratis, pentru a le salva viata.

"Daca ar fi fost lasate asa, aceste fetite nu ar fi prins viata de adult, deoarece ar fi murit de tinere. Acesti copii au nevoie de ajutorul meu pentru a mai slabi si apoi sa urmeze un plan pe termen lung, pentru a le stabiliza conditia.", a declarat Dr.Narwaria. 


Sursa: Viral Thread

"Nu exista nume pentru conditia lor, ei au o problema genetica si un deficit de receptor de leptina, dar poate fi tratat. Niciodata nu am cerut bani cand a fost vorba sa operez copii, iar acesti copii au avut nevoie urgent de ajutor pentru a avea dreptul la viata.", a explicat Dr.Narwaria. 

Surorile au avut o interventie de a-si elimina o portiune din stomac. Au fost puse sub o dieta pe baza de lichide si eventual mai erau introduse mici portiuni de mancare solida in dieta. In acest moment, fetele sunt bine si reusesc sa slabeasca pe zi ce trece. 


Sursa: Viral Thread

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni