• Emisiuni
  • Vorbește Lumea
  • VIDEO Medicul Valeriu Gheorghiță, despre cum funcționează lista de așteptare din platforma de vaccinare

VIDEO Medicul Valeriu Gheorghiță, despre cum funcționează lista de așteptare din platforma de vaccinare

Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare din România, a fost invitat azi, 16 martie, în platoul emisiunii Vorbește Lumea.

Medicul militar a explicat cum va decurge a treia etapă a campaniei de vaccinare și a dat detalii despre cum funcționează lista de așteptare din platformă.

„Aș putea să vă spun că astăzi nu mai sunt locuri libere în centrele de vaccinare pentru Pfizer. Mai sunt aproximativ 6.500 de locuri libere pentru vaccinurile de la Moderna din circa 120.000 de locuri libere și mai sunt în jur de 24.000 de locuri libere pentru vaccinul de la AstraZeneca, în condițiile în care inițial erau aproximativ 100.000 de locuri libere”, a spus Valeriu Gheorghiță. 

Medicul militar a explicat care sunt pașii pe care trebuie să-i parcurgă cei care vor să se programeze la vaccin. 

“În primă etapă, orice persoană care dorește să se vaccineze își face un cont în platformă, fie individual, fie prin operatorul de call-center. În momentul în care dorește să se vaccineze într-un anumit centru, dacă sunt locuri libere poate să ocupe direct acel loc și va fi programat în zilele următoare pentru vaccinarea efectivă. Dacă în centrul în care dorește să se vaccineze nu mai sunt locuri libere, atunci optează pentru a intra în lista de așteptare”, a mai spus medicul.

Mai multe detalii în materialul VIDEO de mai sus

Gallery

Share

Citește și

Ultimele articole

Top citite

Cele mai recente videoclipuri din emisiune Vorbește Lumea

Articole pentru emisiune Vorbește Lumea

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni