• Emisiuni
  • Vorbește Lumea
  • Valeriu Gheorghiță, detalii importante despre certificatul verde de vaccinare și condițiile în care putem pleca în vacanțe

Valeriu Gheorghiță, detalii importante despre certificatul verde de vaccinare și condițiile în care putem pleca în vacanțe

România este prima țară din UE care a început vaccinarea la copiii cu vârsta cuprinsă între 12 și 15 ani. Imunizarea se face cu serul produs de Biotech-Pfizer. 

Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare în România, a fost prezent azi, 7 iunie, în platoul Vorbește lumea.

Medicul a discutat despre vaccinarea copiilor, condițiile în care aceștia pot fi imunizați, dar și despre certificatul verde care va deveni disponibil de la 1 iulie și în România.

“În momentul acesta, toate centrele de vaccinare care primesc vaccin de la compania Pfizer sunt pregătite să primească copiii cu vârstă cuprinsă între 12 și 15 ani”, a declarat medicul. 

Valeriu Gheorghiță a explicat în ce condiții pot fi vaccinați copiii. “Sunt câteva particularități. În primul rând este nevoie de acordarea consimțământului informat de către părinți sau tutorele legal, după caz. Ajungerea la centrul de vaccinare se poate face direct. Deci, părintele merge cu copilul la un centru de vaccinare între orele 8:00 – 20:00, sau cu programare în platforma națională”, a mai spus Valeriu Gheorghiță. 

Mai multe informații în materialul VIDEO de mai sus

Gallery

Share

Citește și

Ultimele articole

Top citite

Cele mai recente videoclipuri din emisiune Vorbește Lumea

Articole pentru emisiune Vorbește Lumea

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni