• PRO TV
  • Un super vaccin, care ar putea preveni toate tipurile de gripa, la un pas de realizare

Un super vaccin, care ar putea preveni toate tipurile de gripa, la un pas de realizare

Un super vaccin, care ar putea preveni toate tipurile de gripa, la un pas de realizare

Oamenii de stiinta au dorit dintotdeauna sa gaseasca un vaccin care sa ne protejeze de toate tipurile de gripa, iar acum se pare ca sunt la un pas de realizarea acestuia.

Tinand cont de faptul ca noile tulpini de virus gripal pot fi chiar mortale pentru oameni, scopul cercetatorilor a fost crearea unui super-vaccin, care sa ne protejeze.

Potrivit Daily Mail, un vaccin care ofera protectie pe toata durata vietii in fata tuturor tipurilor de gripa ar putea fi disponibil in urmatorii cinci ani.

Experti din Marea Britanie si Europa sustin ca au facut un pas important in descoperirea unui asemenea vaccin, ei fiind pe punctul de a incepe testele pe scara larga, dupa ce acesta a fost experimentat cu succes mai multi ani pe subiecti umani.

Daca totul va decurge normal, noua injectie va elimina nevoia de a folosi orice alte vaccinuri anuale si ar putea salva mii de vieti in fiecare an.

Vaccinul universal ar putea fi eficient chiar si fata de noile tulpini aparute in ultimii ani, precum gripa spaniola, chiar daca aceastea sufera mutatii. Astfel, ar putea fi prevenite pandemii ca cea din 1918, cand au murit 100 de milioane de oameni, scrie Daily Mail.

Profesorul John Oxford, unul dintre cercetatorii care se ocupa de acest studiu, s-a declarat entuziasmat de rezultatele obtinute.

Programul sau a obtinut recent milioane de euro sub forma de fonduri europene in vederea continuarii cercetarilor.

MEDIAFAX

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni