• Emisiuni
  • Vorbește Lumea
  • Sarea, o problemă pentru sănătate. Nutriționistul Simona Carniciu dezvăluie ce alimente au un conținut ridicat de sare

Sarea, o problemă pentru sănătate. Nutriționistul Simona Carniciu dezvăluie ce alimente au un conținut ridicat de sare

Nutriționistul Simona Carniciu a vorbit în platoul Vorbește Lumea despre sarea din alimente, o problema care afectează sănătatea oamenilor fară că aceștia să realizeze.

Este cunoscut faptul că un consum ridicat de sare nu face bine sănătății, însă ce alimente sunt cele mai nocive când vine vorba de acest lucru? Le consumăm zilnic, le avem în camară, însă nu mulți suntem conștienți de cantitatea de sare pe care o conține o simplă conservă sau mezelurile, nelipsite de pe mesele românilor.

Potrivit Simonei Carniciu, doza zilnică recomandată de sare este de 5 g de sare adăugată, însă pentru persoanele cu afecțiuni cardiovasculare, în special hipertensiunea arterială este recomandat un consum redus, cum ar fi de 2 g de sare pe zi.

Vezi părerea nutritionistuli Simona Carniciu, dar și cum poți afla care este cantitatea de sare din alimentele consumate în videoclipul de mai sus.

Share

Citește și

Ultimele articole

Top citite

Cele mai recente videoclipuri din emisiune Vorbește Lumea

Articole pentru emisiune Vorbește Lumea

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni