• Emisiuni
  • Vorbește Lumea
  • Românii vor avea buletine cu CIP. Tot ce trebuie să știi despre noile cărți de identitate

Românii vor avea buletine cu CIP. Tot ce trebuie să știi despre noile cărți de identitate

De anul viitor, românii vor avea buletine noi, cu CIP. Cătălin Giulescu, directorul DEPABD (Direcția pentru Evidența Persoanelor și Administrarea Bazelor de Date), a oferit informații pe marginea acestui subiect în emisiunea Vorbește lumea. 

“Există un regulament al Uniunii Europene care ne oblige să introducem în CIP-ul electronic al documentului imaginea a două amprente și imaginea facială a titularului. Pe lângă aceste informații obligatorii, legislația internă ne obligă să tipărim anumite date cu caracter personal pe document. Toate aceste date cu caracter personal, mai puțin semnătura olografă, vor fi inscripționate și pe CIP-ul electronic”, a spus chestorul de poliție. 

Acesta a declarat că actul de identitate va înlocui actualul card de sănătate, în sensul în care în CIP-ul electronic va exista un certificat de autentificare digital cu care ne vom putea autentifica în sistemele electronice ale administrației publice.

“În opinia noastră nu va mai fi nevoie de niciun alt card suplimentar emis de administrația publică. Cu această cheie electronică ne vom putea loga în sistemele electronice al administrației publice”, a mai spus directorul DEPABD.

Primul buletin electronic va fi emis în august anul acesta. Mai multe detalii în materialul VIDEO de mai sus

 

Gallery

Share

Citește și

Ultimele articole

Top citite

Cele mai recente videoclipuri din emisiune Vorbește Lumea

Articole pentru emisiune Vorbește Lumea

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni