• Emisiuni
  • Vorbește Lumea
  • Riscurile și avantajele măștilor de protecție! Cum ne putem da seama dacă măștile pe care le purtăm sunt conforme sau nu

Riscurile și avantajele măștilor de protecție! Cum ne putem da seama dacă măștile pe care le purtăm sunt conforme sau nu

Mai purtăm mască de protecție după ce ne-am vaccinat? O întrebare la care tot mai mulți români vor să primească un răspuns. 

Radu Țincu, medic primar toxicologie ATI, a fost prezent în platoul emisiunii “Vorbește lumea” și a dezbătut acest subiect pe larg.

“Da ar trebui să purtăm mască atâta timp cât nu atingem acel grad de imunizare colectivă de 70% din populație. Riscul să ne îmbolnăvim este în continuare prezent. Pe de altă parte după ce ne-am vaccinat să nu ne imaginăm că începând cu a doua zi o să fim protejați 100%”. Este nevoie de două doze de vaccin, la interval de 21 de zile, sau 28 în cazul Moderna și ulterior mai avem nevoie de încă o săptămână să atingem nivelul maxim de anticorpi. Acest lucru înseamnă undeva la o lună de zile din momentul în care ne-am vaccinat. În această perioadă suntem vulnerabili să ne îmbolnăvim”, a explicat medicul.

Doctorul Radu Țincu a vorbit și despre măștile care ne protejează de Covid-19. “Cele care sunt conforme și care au trecut prin testare. Sigur că fiind atâta solicitare, există foarte multă cerere și evident a apărut și oferta contrafăcută pe piață. Aceste măști neconforme sunt extrem de periculoase pentru că ele nu aduc niciun fel de protecție sau ne expun mult mai mult la riscul de a ne îmbolnăvi”, a spus acesta. 

Președintele ANPC a intrat în direct în emisiune și a vorbit despre tipurile de măștile neconforme care se găsesc pe piață, dar și ce măsuri au luat comisarii ANPC. 

În urma controalelor, comisarii ANPC au identificat aproximativ 35 de milioane de măști neconforme. “Aceste neconformități se referă și la informații privind etichetarea produsului, nu neapărat la faptul că aceste măști nu corespund din punct de vedere tehnic”, a spus Eduardt Cozminchi, președintele ANPC. Acesta îi îndeamnă pe români să achiziționeze măști de protecție doar din spațiile autorizate, cum ar fi farmaciile sau magazinele care au raioane specializate în acesta sens.

Mai multe detalii în materialul VIDEO de mai sus

 

 

 

Gallery

Share

Citește și

Ultimele articole

Top citite

Cele mai recente videoclipuri din emisiune Vorbește Lumea

Articole pentru emisiune Vorbește Lumea

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni