• Emisiuni
  • Vorbește Lumea
  • Recensământul populației 2022. Ce amenzi riscă românii care refuză să participe sau oferă date eronate

Recensământul populației 2022. Ce amenzi riscă românii care refuză să participe sau oferă date eronate

Recensământul populației a început luni, 14 martie. În această etapă, recenzarea se face online, după care în perioada 16 mai – 17 iulie 2022, adunarea datelor va fi realizată de recenzorii care se vor deplasa la locuință. 

Reporterul Vorbește lumea a stat de vorbă cu Bogdan Drăghia, purtător de cuvânt al Institutului Național de Statistică pentru activitatea Recensământului Populației și Locuințelor. 

“Persoanele care se opun recensământului riscă amenzi. Sunt mai multe categorii de amenzi: pentru furnizarea de informații eronate sau pentru lipsa unor informații din chestionare se poate aplica o amendă cuprinsă între 1.000 și 3.000 de lei. Persoanele care împiedică recenzorii să-și deșfășoare activitatea riscă o amendă tot între 1.000 și 3.000 de lei. De asemenea, recenzorii dacă nu-și desfășoară activitatea în condiții optime, dacă nu respectă condițiile de confidențialitate, riscă și ei amezi între 1.500 și 5.000 de lei”, a explicat Drăghia. 

Persoanele salariate care se autorecenzează prin intermediul internetului au dreptul la o zi liberă, iar această zi liberă este valabilă 12 luni din momentul validării chestionarului. 

Mai multe detalii în materialul VIDEO de mai sus. 

Gallery

Share

Citește și

Ultimele articole

Top citite

Cele mai recente videoclipuri din emisiune Vorbește Lumea

Articole pentru emisiune Vorbește Lumea

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni