(P) Secretul familiilor fericite impartirea treburilor casnice

(P) Secretul familiilor fericite impartirea treburilor casnice

Cine gateste si cine spala vasele? Cine sorteaza si pune hainele la spalat? Cine duce gunoiul si cine face cumparaturile pentru casa? Sunt doar cateva dintre intrebarile care le dau batai de cap cuplurilor si care, nu de putine ori, declanseaza adevarate situatii de conflict intre parteneri.

Catalina Grama si Paul Ipate au dezvaluit recent secretul fericirii lor in cuplu si cat de mult conteaza sprijinul pe care si-l acorda reciproc cand vine vorba de gestionarea treburilor casnice. Paul a preluat initiativa si a dovedit ca nu se da inapoi nici de la spalatul vaselor, nici de la sortatul si spalatul rufelor. Pentru ca e de datoria barbatilor sa isi ajute partenerele si sa le ofere acestora mai mult timp pentru ele, pentru timp petrecut in doi sau pentru activitatile care le fac placere. Cum s-a descurcat a povestit la cea mai recenta editie a emisiunii Vorbeste Lumea:

Un studiu comandat recent de catre DERO arata in familiile de romani, impartirea responsabilitatilor casnice nu e inca o practica obisnuita si ca femeile acorda in continuare mai mult timp activitatilor casnice decat barbatii. Astfel, femeile din Romania dedica peste 10 ore pe saptamana treburilor casnice, in timp ce barbatii dedica intre 2 si 4 ore acelorasi responsabilitati. 

Insa e o situatie care se poate schimba. Ce ar fi de facut? In primul rand, femeile sa fie dispuse sa isi exprime dorintele clar si fara echivoc in ceea ce priveste contributia barbatilor la treburile casnice si sa aiba incredere in partenerii lor ca vor face o treaba buna, cu putina indrumare la inceput. In contrapartida, barbatii ar trebui sa fie deschisi si dispusi sa se implice si sa constientizeze importanta acestui ajutor pe care il acorda partenerei. 

Conform studiului, intrebati daca ar fi dispusi sa se implice mai mult, barbatii declara ca ar face-o fara probleme, mai ales daca astfel partenerele lor ar avea mai mult timp liber pentru ele si pentru cuplu. Concret, acestia au declarant ca ar putea sa se ocupe fara probleme de strangerea hainelor dupa spalare si de alegerea programului de spalare. 

DERO, un brand care de peste 50 de ani aduce prospetime in casele romanilor si face din spalatul hainelor o activitate placuta pentru femei, a lansat in aceasta toamna o noua campanie, „DERO 2in1. E unul pentru doi!”, si ne aduce si un nou mesaj: spalatul hainelor poate si merita sa fie realizat de ambii parteneri, astfel incat femeile sa aiba mai mult timp liber pentru ele si cei dragi.

Share

Citește și

Ultimele articole

Top citite

Cele mai recente videoclipuri din emisiune Vorbește Lumea

Articole pentru emisiune Vorbește Lumea

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni