• PRO TV
  • Marturii cutremuratoare despre viata in temnita depresiei:,Totul a culminat cu o eliberare a mea de orice fel de rusine'

Marturii cutremuratoare despre viata in temnita depresiei:,Totul a culminat cu o eliberare a mea de orice fel de rusine'

Marturii cutremuratoare despre viata in temnita depresiei:,Totul a culminat cu o eliberare a mea de orice fel de rusine'

Andrei are 41 de ani. S-a nascut in Hunedoara intr-o familie de intelectuali. A trecut prin multe episoade depresive, carora nu le-a dat atentie pana cand a ajuns sa fie diagnosticat cu tulburare bipolara.

Andrei a facut marturisiri tulburatoare in cadrul campaniei Stirile PRO TV “Ratacit in sine. Depresia, boala mileniului”.

”Totul a culminat cu o eliberare a mea de orice fel de rusine. M-am dezbracat de haine si am inceput sa alerg pe o strada principala, pe contrasens, incercand sa sar peste masinile care veneau din fata. Stiam eu ca daca ating o anumita viteza in sprint cumva pot sa sar peste o masina care vine cu viteza”, spune Andrei.

1% din populatia globului e afectata de aceasta boala care a atras atentia publicului mai ales cand a fost asociata cu nume sonore: Mariah Carey, Van Damme, Jim Carey, Catherine Zeta Johns, Mel Gibson , Amy Winehouse, Kurt Cobaine si multi altii.

“Tulburarea bipolara este o afectiune a creierului ce determina treceri si modificari neobisnuite in nivelul de activitate, energie si stare psihica a persoanei. Toate acestea afecteaza atat persoana, in cauza, cat si persoanele din jurul acesteia. De aceea, este bine sa ajutam persoanele pe care le consideram posibil suferinde, inainte de a ne lasa afectati de comportamentul acesteia”, ne-a spus psihoterapeutul Gabriela Maalouf.

Ajutorul celor din jur nu sta in buna cunoastere a simptomatologiei si in niciun caz intr-o forma de tratament. Ajutorul poate consta in simpla observatie, in a fi curiosi daca persoana se simte bine si indemnarea ei sau a apropiatilor acesteia sa mearga pentru o verificare la psiholog, psihoterapeut sau psihiatru.

“Unul dintre cele mai mari riscuri ale acestei afectiuni este tendinta catre suicid, cu o rata destul de mare de aplicare.

De asemenea, cei care sufera de tulburare bipolara ii influenteaza indirect si pe cei din jurul lor. Ei isi pot crea adevarate icoane din anumiti prieteni, le pot fi fani inflacarati, purtand haine asemanatoare, culori similare sau intreprinzand acelasi gen de activitati. Cand intra in cealalta stare, pot fi cruzi cu aceeasi prieteni pe care i-au pus pe piedestal. Ii pot jigni si trata necorespunzator”, a precizat psihoterapeutul. 

Astazi, la Stirile de la 17:00, in cadrul campaniei „Ratacit in sine: Depresia, boala mileniului”, afli povestea lui Andrei, diagnosticat cu tulburare bipolara.

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni