• Emisiuni
  • Vorbește Lumea
  • Larisa Iordache: o viață dedicată sportului. Cum reușește să treacă peste cele mai negre momente

Larisa Iordache: o viață dedicată sportului. Cum reușește să treacă peste cele mai negre momente

Larisa Iordache, în vârstă de 25 de ani, nu este doar una dintre cele mai apreciate gimnaste ale zilelor noastre, ci și un model de perseverență și optimism. Cum reușește să facă față provocărilor? Răspunsul l-a oferit luni, 6 septembrie, în platoul emisiunii "Vorbește lumea".

Larisa Iordache are un palmares uimitor. La vârsta la care alți copii se străduiau să deseneze cele mai frumoase bastonașe, Larisa obținea deja prima medalie. Viața ei nu a fost niciodată simplă, dar în ciuda dificultăților cu care s-a confruntat, a învățat să nu se dea bătută. Invitată în platoul emisiunii "Vorbește lumea" ea a vorbit despre "rețeta" sa pentru a depăși orice piedică.

Cu doar trei săptămâni înainte de începerea Jocurilor Olimpice de la Tokyo, mama Larisei a murit. Sportiva și-a găsit forța necesară de a face deplasarea, însă a fost urmărită de ghinion. A suferit o accidentare care a împiedicat-o să evolueze așa cum se aștepta, iar rezultatele sperate au întârziat să apară. Cu toate acestea, sportiva nu renunță și are același zâmbet cald cu care și-a obișnuit admiratorii.

Întrebată cât de greu i-a fost să ajungă una dintre cele mai titrate sportive ale României, Larisa a răspuns: "Am îmbinat plăcutul cu utilul. Mie nu mi-a fost atât de greu pe cât s-ar părea pentru că mi-a plăcut și îmi place gimnastica". Sportiva a dezvăluit că pasiunea pentru sport i-a fost insuflată de către părinții. "Mama a jucat handbal și a fost foarte bună, din câte povestea, iar tatăl meu a făcut hochei și fotbal", a dezvăluit sportiva. 

Gimnasta a vorbit despre atitudinea care o ajută să privească cu optimism spre ziua de mâine: "Prima perioadă din viața mea a fost dificilă, dar mă bucur că pot să zâmbesc, pot să trec peste, trebuie să înveți să trăiești cu aceste lucruri (N.R.dezamăgirile). Am persoane care mă ajută și care mă fac să văd binele din toate lucrurile care mi se întâmplă. Sunt o persoană foarte optimistă, dar mai am momente când pic și eu, dar cu ajutorul specialiștilor și al oamenilior dragi din viața mea reușesc să trec peste fără probleme", a povestit sportiva. 

Vezi mai multe în materialul video de mai sus
 

Gallery

Share

Citește și

Ultimele articole

Top citite

Cele mai recente videoclipuri din emisiune Vorbește Lumea

Articole pentru emisiune Vorbește Lumea

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni