• Emisiuni
  • Vorbește Lumea
  • Ionuț Ursu, o poveste impresionantă. Abandonat la naștere, el își dedică viața ajutorării celor mai puțin norocoși 

Ionuț Ursu, o poveste impresionantă. Abandonat la naștere, el își dedică viața ajutorării celor mai puțin norocoși 

Luni, 11 octombrie, în platoul emisiunii Vorbește lumea a fost invitat Ionuț Ursu, un bărbat cu o poveste de viață cutremurătoare. Abandonat în spital la doar trei zile, a trăit în umbra unui diagnostic pus greșit și a fost condamnat de cei din jur.

După ani de umilință, Ionuț Ursu a găsit puterea de a depăși orice impediment, iar acum își dedică timpul ajutorării celor mai puțin norocoși.

Ionuț Ursu a fost abandonat la trei zile de la naștere de către mama sa, după ce aceasta a aflat că fiul ei ar fi avut HIV. În realitate, Ionuț nu avea, ci medicii greșiseră analizele.

"Mi s-au greșit analizele, am actele originale. După naștere mama m-a părăsit în sistem, am stat în spital trei ani de zile, după care am mers într-un orfelinat, toți știau că am HIV, eu am aflat pe la zece ani când o doamnă de la bucătărie mi-a spus să ies de acolo pentru că infectez mâncarea. De atunci s-a schimbat lumea mea, am căzut în depresie", a povestit Ionuț. 

Însă, soarta lui Ionuț s-a schimbat odată ce a refăcut analizele și a aflat adevărul: acela că nu este infectat. În prezent, Ionuț își dedică tot timpul ajutorării celor mai puțin norocoși. Lucrează pe Ambulanță, face voluntariat și se mândrește cu faptul că a acordat o mână de ajutor celor din Nepal, după devastatorul cutremur din 2015. 

"Mi-am dorit să intru la liceu, am luat bacul, m-am dus la facultate, am terminat și facultatea, iar în timpul facultății am mers voluntar la Ambulanță. În 2015, am fost nevoit să îmi vând lucrurile personale ca să pot pleca în Nepal. Mi-am dorit atât de mult să ajut. Am ajuns și am stat în Nepal trei luni de zile. Am văzut dezastre, oameni disperați după cutremur. Am făcut trei cabinete stomatologice în Nepal cu bani strânși", a dezvăluit Ionuț. 

Gallery

Share

Citește și

Ultimele articole

Top citite

Cele mai recente videoclipuri din emisiune Vorbește Lumea

Articole pentru emisiune Vorbește Lumea

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni