Dr. Adrian Marinescu, despre efectele pe termen lung ale infecției cu Covid-19

Dr. Adrian Marinescu, medic primar boli infecțioase, a fost prezent în platoul Vorbește lumea, unde a vorbit despre efectele infecției cu Covid-19 asupra organismului.

Peste jumătate din cei care au infecția, indiferent dacă au o formă ușoară, rămân cu o oboseală, care poate să fie destul de importantă și să țină cam o lună sau mai multe. Am avut cazuri de 2-3 luni”

Cu cât forma a fost mai severă, recuperarea se face mai greu și, din păcate, rămân sechele: pulmonare, neurologice, hepatice. Sunt pacienți care rămân cu insuficiență respiratorie cronică. Practic au nevoie de oxigen, pentru o perioadă de timp, e foarte greu de spus cât o să dureze această perioadă”. 

Medicul menționează că se întâmplă destul de rar să ne reinfectăm.

Într-un interval de până la 6 luni este puțin probabil să te reinfectezi, în mod real. Cele mai multe din cazuri, în lume nu doar în România, n-au fost de fapt reinfectări, au fost fie forme prelungite, fie acel PCR, care nu e până la urmă 100% sigur - el nu-ți face diferenta între o infecție activă și fragmente de virus mort”. Cu toate acestea, medicul a precizat că atunci când intenționezi să intri într-o colectivitate, ar fi bine să faci testul PCR. 

Află în materialul video de mai sus ce a mai spus medicul referitor la vaccinarea împotriva SARS-CoV-2.


Share

Citește și

Ultimele articole

Top citite

Cele mai recente videoclipuri din emisiune Vorbește Lumea

Articole pentru emisiune Vorbește Lumea

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni