• Emisiuni
  • Vorbește Lumea
  • De ce ne îngrășăm în post? Nutriționistul Mario Popescu ne spune ce alimente trebuie să evităm în această perioadă

De ce ne îngrășăm în post? Nutriționistul Mario Popescu ne spune ce alimente trebuie să evităm în această perioadă

Suntem în plin post al Crăciunului, perioadă care a început la 15 noiembrie şi durează până la 24 decembrie. Acum suntem tentați mai mult ca niciodată să consumăm alimente care favorizează creșterea în greutate.

Nutriționistul Mario Popescu a fost invitat în platoul emisiuni “Vorbește lumea” și a explicat cum se ține un post sănătos și cum se combină corect alimentele.

“Marea greșeală în zilele noastre este că foarte mulți oameni care țin post, atât din considerente religioase cât și etice, vor să slăbească dar nu fac acest lucru corect. Și atunci apar foarte multe probleme. Pentru că postul ne poate face mai mult rău decât bine. Pe lângă kilograme în plus, el ne poate slăbi și organismul”, a declarat acesta.

Nutriționistul a vorbit despre alimentele pe care trebuie să le evităm în perioada postului, dar și cum putem înlocui proteinele animale cu cele vegetale fără să ne îngrășăm. 

“Putem consuma la mic dejun fasole bătută, dar fără ceapă călită. Putem să facem un pate vegetal din fasole (…)  Cașcavalul vegetal ar trebui evitat pentru că are foarte multe grăsimi nesănătoase. Putem introduce în schimb în alimentația noastră soia, pentru un aport proteic de calitate”, a mai spus Mario Popescu.

Mai multe informații în materialul VIDEO de mai sus

 

 

 

 

Gallery

Share

Citește și

Ultimele articole

Top citite

Cele mai recente videoclipuri din emisiune Vorbește Lumea

Articole pentru emisiune Vorbește Lumea

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni