• Emisiuni
  • Vorbește Lumea
  • Cum deosebim Omicron de gripă și de alte infecții cu Sars-CoV-2? Ce spune doctorul Adrian Marinescu?

Cum deosebim Omicron de gripă și de alte infecții cu Sars-CoV-2? Ce spune doctorul Adrian Marinescu?

Tulpina Omicron a virusului Sars-Cov-2 ia amploare în România, este deja predominantă în București și în Cluj, așa că românii sunt tot mai interesați de simptomatologie și de evoluția acesteia.   

Doctorul Adrian Marinescu a povestit la Vorbește lumea despre acest virus și despre simptomele acestuia. Potrivit medicului, cazurile cu infecție Omicron sunt forme mai ușoare ale infecției cu coronavirus, cel puțin până acum, iar ca simptome principale apar:

-febră;

- dureri musculare;

- durerei de cap;

Un pacient nu poate face clar diferența dintre gripă, infecție cu Omicron sau cu Delta, dar acest lucru poate să fie stabilit în urma testării și a screening-ului care arată, prin secvențiere, dacă e vorba de Delta sau de altceva. 

Virusul se poate lua în continuare mai ușor în încăperile care nu sunt bine aerisite și în cazuri în care nu este purtată masca. 




Potrvit informațiilor publicate pe site-ul MAI, în ultimele 24 de ore, în România, au fost înregistrate 16.760 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), cu 8.642 mai mult decât în ziua anterioară.

1.697 dintre cazurile noi din 24 de ore sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.

FOTO: SHUTTERSTOCK/ CAPTURĂ EMISIUNE

Gallery

Share

Citește și

Ultimele articole

Top citite

Cele mai recente videoclipuri din emisiune Vorbește Lumea

Articole pentru emisiune Vorbește Lumea

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni