• Emisiuni
  • Vorbește Lumea
  • Cum deosebim gripa de răceală și care sunt cele mai eficiente remedii? Răspunsul îl oferă medicul Alin Popescu 

Cum deosebim gripa de răceală și care sunt cele mai eficiente remedii? Răspunsul îl oferă medicul Alin Popescu 

Oricât de mult ne-am antrena fizic și oricât de bine ne-am hrăni este foarte important să acordăm deosebită atenție imunității în această perioadă. Sezonul rece își face simțită prezența, iar medicul Alin Popescu ne oferă câteva sfaturi pentru a fi pregătiți! 

Întrebat care este diferența dintre o simplă răceală și gripă, medicul Alin Popescu a răspuns: "Gripa este dată de un virus gripal A,B sau C, are febră mai înaltă, un debut agresiv, dureri musculare față de răceală care se caracterizează doar printr-o cefalee, adică durere de cap, prin rinoree și prin tuse. Adaptat la 2021, intră din păcate și covidul în discuție și atunci pacientul trebuie să își facă și un test pentru depistarea SARS-CoV-2".

Medicul a subliniat că răceala și gripa se tratează în mod diferit: "Vaccinarea antigripală pentru persoanele aflate în grupele de risc este importantă. Atât gripa, cât și răceala sunt văzute într-o lumină mai bună dacă organismul nostru are un nivel bun de imunitate".

Aflați care sunt sfaturile medicului Alin Popescu pentru a combate răceala și gripa urmărind materialul video de mai sus

Gallery

Share

Citește și

Ultimele articole

Top citite

Cele mai recente videoclipuri din emisiune Vorbește Lumea

Articole pentru emisiune Vorbește Lumea

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni