• PRO TV
  • Brad Pitt, târât într-un proces de două familii care au rămas fără case după Uraganul Katrina

Brad Pitt, târât într-un proces de două familii care au rămas fără case după Uraganul Katrina

Brad Pitt, târât într-un proces de două familii care au rămas fără case după Uraganul Katrina

Brad Pitt (54 de ani) are noi probleme în instanță, dar de data aceasta nu au nicio legătură cu fosta soție, Angelina Jolie.

Starul american și compania sa de construcții au fost chemați în judecată de două familii care și-au pierdut casele în urma Uraganului Katrina. Oamenii spun că locuințele în care s-au mutat după catastrofa naturală care a lovit New Orleans în 2005 au fost construite în bătaie de joc. Pitt nu a oferit o explicație, însă o sursă din anturajul său a declarat pentru People că „Brad are încredere în echipa de la Make it Right Foundation. El le-a făcut o promisiune oamenilor din ansamblul Lower Ninth și intenționează să se țină de ea”.

Brad Pitt a fondat în 2007 o societate non-profit, care și-a propus să ridice locuințe pentru toate familiile sinistrate din New Orleans. Casele, construite în locul celor distruse de Katrina, erau vândute la prețuri modice, pentru ca toți cei care au rămas fără un adăpost deasupra capului să și le poată permite. Fundația sa, Make it Right, a reușit să construiască nu mai puțin de 109 locuințe în ultimii zece ani, schimbând la față complet zona cândva distrusă.


Însă, o parte din locuințele ridicate începând cu anul 2008 s-au deteriorat și necesită reparații urgente, scrie nola.com

În timp ce locatarii din Ninth Ward sunt recunoscători lui Brad Pitt, sunt totuși forțați de împrejurări să intenteze acest proces, deoarece Fundația Make it Right a construit case sub standarde, care se deteriorează văzând cu ochii, în timp ce deținătorii lor se chinuie cu credite ipotecare pentru niște locuințe a căror valoare s-a diminuat”, a afirmat Ron Austin, avocatul locatarilor care au deschis procesul.

În 2012, Brad Pitt a organizat o strângere de fonduri în cadrul unei gale a celebrităților, pentru a ajuta la construirea mai multor locuințe. La început, Pitt și-a propus să ridice din temelii 150 de case pe locul celor doborâte de vânt și inundații, însă nu și-a atins obiectivul. Acest lucru se datorează, poate, și scandalului iscat după divorțul de Angelina Jolie. Fosta soție l-a chemat și ea la tribunal, după ce l-a reclamat că nu a plătit suficienți bani cu titlu de pensie alimentară.

Uraganul Katrina a răpit viața a 1.836 de oameni în SUA, după ce a măturat la propriu partea de sud a țării, în perioada 23-31 august 2005. Cele mai multe victime au fost în statul Louisiana (1.577), iar orașul New Orleans a fost de nerecunoscut după câteva zile de urgie. Vântul a bătut cu până la 280 km/h, însă a adus cu sine și precipitații însemnate cantitativ.

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni