• PRO TV
  • Berzele au inceput migratia si sunt asteptate in Romania la inceput de martie. Semnul pe care il prevestesc

Berzele au inceput migratia si sunt asteptate in Romania la inceput de martie. Semnul pe care il prevestesc

Berzele au inceput migratia si sunt asteptate in Romania la inceput de martie. Semnul pe care il prevestesc

Primavara soseste in mare viteza, sustin ornitologii care monitorizeaza stolurile de berze, obisnuite sa cuibareasca in Romania. Frumoasele pasari au inceput migratia si au fost observate cum parasesc Egiptul.

Cel mai probabil isi vor face aparitia la inceputul lunii martie in Transilvania, iar specialistii din Mures sunt pregatiti sa le filmeze, cand se vor instala in cuiburile monitorizate de ei.

O barza din Ernei, judetul Mures a fost vazuta saptamana trecuta in compania mai multor surate din Polonia cum au facut un “popas” in desertul din Sharm el Sheik.

Pasarea inregistrata in Romania, dupa cum o dovedeste si inelul inseriat, si-a petrecut iarna in Africa de Sud. Iar acum este in drum spre tara noastra.

Barza s-a nascut intr-un cuib din Ernei in urma cu sase ani. Este in plina forma si mai are de parcurs aproape 3 mii de km pana sa ajunga in Transilvania. Cei care ii tin pumnii spun ca mai are de strabatut zone periculoase. In special in Liban si Siria, berzele sunt impuscate cu salbaticie.

Pentru a afla cat mai multe despre viata berzelor albe, doua dintre ele au fost “dotate ” cu emitatoare GPS, iar in doua cuiburi din Mures au fost montate camere web. Din fata calculatorului, oricine poate fi partas la viata de familie a gratioaselor inaripate.

La nivel european Romania inca sta bine in ceea ce priveste numarul berzelor albe. Tara noastra are 6 mii de exemplare.

Sa speram ca peste cel mult o luna Vom vedea barza din povestea noastra, instalandu-se confortabil in cuib, pentru clocit.

Vezi VIDEO aici!

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni