• PRO TV
  • Averile celor mai înstărite 25 de familii din lume depășesc un trilion de dolari. Cine e în top 10

Averile celor mai înstărite 25 de familii din lume depășesc un trilion de dolari. Cine e în top 10

Averile celor mai înstărite 25 de familii din lume depășesc un trilion de dolari. Cine e în top 10

Acum poți înțelege mai bine semnificația expresiei „a fi putred de bogat”. Un clasament întocmit de Bloomberg ne arată care sunt cele mai înstărite familii din lume.

Afacerile în familie sunt cele mai profitabile, iar succesul lor se transmite din generație în generație. Bloomberg a întocmit clasamentul miliardarilor lumii și arată cum și-au construit aceștia imperiile de-a lungul deceniilor, ajutați cei apropiați lor. Iată cele mai bogate zece familii de pe mapamond!

1. Clasamentul e deschis de familia Walton, care patronează cea mai mare rețea de retail din lume. Conform publicației economice, lanțul de magazine (12.000 la număr) a adus venituri de circa 500 de miliarde de dolari în existența sa de 55 de ani. Averea familiei se ridică azi la impresionanta sumă de 151,5 miliarde de dolari.

2. Familia Koch. Frații Frederick, David, William și Charles Koch au moștenit compania de rafinare a petrolului de la tatăl lor. La mijlocul anilor ’80, între cei patru frați au apărut disensiuni, care i-au determinat pe Frederick și William să iasă din business. Charles și David au dus mai departe tradiția familiei și au transformat compania într-un gigant cu venituri de circa 100 de miliarde de dolari. Azi, averea familiei se ridică la 98,7 miliarde de dolari.

3. Familia Mars. Amatorii de ciocolată din întrega lume au contribuit la succesul afacerii lui Frank Mars. Implicat și în comerțul cu produse de îngrijire pentru animale de companie, Frank și familia lui dețin azi o avere estimată la 89,7 miliarde de dolari.

4. Van Damme, Spoelberg și De Mevius. Aceste trei familii belgiene, cu rădăcini în secolul al XIV-lea, s-au coalizat pentru a produce bere la standarde ireproșabile. Cele trei familii dețin cel mai mare producător de bere din lume, iar sortimentele comercializate de acesta fac parte din gama premium. Averea celor trei se ridică la 54,1 miliarde de dolari.

5. Familia Dumas. Capul familiei, Jean-Louis Dumas, a murit în 2010, însă aportul său în crearea unui brand de succes în industria modei nu poate fi tăgăduit. În prezent, copiii săi dețin controlul companiei și o fac bine, deoarece averea familiei se ridică la 49,2 miliarde de dolari.

6. Familia Wertheimer. Afacerea fraților Alain și Gerard Wertheimer e o moștenire prețioasă lăsată de mult mai celebrul lor bunic, Pierre Wertheimer. Ei dețin cea mai cunoscută casă de modă din lume, cu sediul la Paris, însă au afirmat întotdeauna că doresc să rămână anonimi, iar brandul lor să vorbească în locul lor. Averea familiei se ridică la 45,6 miliarde de dolari.

FOTO: Frații Alain și Gerard Wertheimer

7. Familia Ambani. Mukesh și Anil Ambani au moștenit imperiul creat de tatăl lor, Dhirubhai Ambani, care a murit în 2012. Soția regretatului om de afaceri indian i-a împăcat pe cei doi fii care, în lipsa unui testament lăsat de tată, puseseră ochii pe avere. Mukesh este cel care conduce acum complexul de rafinării petroliere al familiei, lux care îi permite să locuiască într-un conac cu 27 de etaje, care a primit titulatura de cea mai scumpă locuință privată din lume. Averea familiei se ridică la 43,4 miliarde de dolari.

8. Familia Quandt. Stefan Quandt și Susanne Klatten au preluat afacerea mamei lor, Johanna Quandt, la moartea acesteia, în 2015. Cei doi frați dețin azi cel mai mare producător de autoturime de lux, însă au investiții în companii de logistică și companii de software de securitate. Averea lor ajunge la 42,7 miliarde de dolari.

9. Familia Cargill. Cel mai mare producător și distribuitor de produse alimentare și agricole din SUA e deținut de descendenții lui William W. Cargill. El a pus bazele companiei în anul 1865, iar tradiția continuă și azi. Averea lor se ridică la 42,3 miliarde de dolari.

10. Boehringer și Von Baumbach. Cele două familii dețin azi o importantă companie farmaceutică din Germania. Însă, piatra de temelie a fost pusă acum 130 de ani de Albert Boehringer, care a reușit, de-a lungul deceniilor, să atragă de partea sa know-how din mai multe zone. Azi, la conducerea companiei se află Hubertus von Baumbach și familia sa extinsă. Averea se ridică la 42,2 miliarde de dolari.

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni